De voorbereiding

Aangezien naar Parijs fietsen toch wat verder is dan het rondje rond de kerk vergt het wel het een en ander aan voorbereiding. Ook rijden we met een extrawheel plus bagage, dus toch maar even kijken of dat net zo soepel fietst als op een kale mountain bike.

Vandaar we besloten hadden een weekend te plannen waar we een zogenaamd ‘proefrondje’ gingen maken.

Dag 1.
Vrijdag 4 juni 2010

Vandaag is het dan zover, Tassen zijn gepakt, Extrawheel is aangehaakt, de ketting en deraileur nog eens goed gesmeerd.
Na eewijn goed ontbijt zijn we klaar voor vertrek.

Het weer is stralend, de lucht strak blauw en de zon heeft vandaag vrij spel.
8 uur, er wordt vertrokken in de richting van Son, Uden, Schaijk, Ravestein, Grave, Cuijk, Boxmeer en tenslotte Maashees.

Het was een prachtige route door typische Brabantse landschappen met bos, hei en zandverstuivingen, maar ook mooie weidse rivierlandschappen richting de Maas.
Aan het begin van de dag stond er nog wat wind maar geleidelijk gaan liggen naarmate de dag vorderde.

Aangekomen in Maashees overnachten in een prachtige B&B met een uitstekende maaltijd.

Dag 2.
Zaterdag 5 juni 2010

Na een goede nachtrust en een uitstekend ontbijt in de B&B weer op weg naar onze volgende bestemming, Elsloo in Limburg.

De zon staat al aan de hemel en weer is de lucht strak blauw en (gelukkig) geen wind.

We gaan richting Venlo en zullen vandaag voor een groot deel de LF3 Maasroute volgen.Vooral het tweede deel van de dag vind ik zwaar, geen schaduw waar we in kunnen fietsen veel gravel paden, kortom zo rond een uur of 3 heb ik het helemaal gehad. rustGelukkig komen we langs een uitspanning die bekend schijnt te staan op zijn heerlijke ijs. De beslissing is vlug genomen, fiets aan de kant en het terras op in de schaduw van de bomen. We bestellen beide een grote coupe yoghurt ijs met aardbeien, heerlijk.

Na even rustig gezeten te hebben vervolgen we de tocht. Dat even pauzeren heeft me goed gedaan en ik kan er weer tegen aan.

Vandaag leggen we de meeste kilometers af.

Dag 3.
Zondag 6 juni 2010

Rond 8 uur weer op de fiets na een slecht ontbijt in een veel te duur hotel. 2 keer nagevraagd hoe laat het ontbijt zou zijn, 2 keer werd ons verteld ‘van 7 tot 10’. Vroeg opgestaan, niemand aanwezig. Een vriendelijk dame van het hotel (die te vroeg was) heeft voor ons nog vlug een nood ontbijtje geregeld.

Het is deze ochtend zonnig en benauwd warm, met aan de horizon een dreigende lucht met onweer. Het fietsen gaat vandaag heel goed en we schieten goed op. We steken bij Elsloo de brug, tevens de grens naar België, over en verdwijnen voor een lange tijd de bossen en heide in. Prachtige natuur, heerlijk rustig en zelfs wat klimmen en dalen.

Net na de middag steken we de grens weer over Nederland in. Uiteindelijk arriveren we om 15.00 thuis.

tempWe besluiten dat we richting Parijs zo’n 120 km per dag zullen doen. Als het weer of andere dingen dan een keer tegen zitten hebben we toch nog wat speling.
Het was een prachtige tocht met het mooiste weer van de wereld (al was het soms toch wel wat heet) mooie afwisselende landschappen. Materiaal technisch mankeerde er niets en de conditie liet het allemaal goed toe. Ook de Garmin GPS van Oscar werkt prima. Op naar Parijs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: